Pages

visit my other blog :

Friday, October 29, 2010

Kami 1st Giveaway

Jom ramai2 kita join Kami 1st Giveaway.




Syarat - syaratnya :

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog .
2. Follow blog Kami in the house .
3. Add ' Kami in the house .' di bloglist .
4. Copy & paste gambar di atas dan letak di side bar anda dan link ke entry ini .
5. Buat satu entry " Kami 1st Giveaway " .
6. Tinggalkan link anda di entry ini .


Tarikh tutup GA ialah 30 Oktober 2010 .

Pemenang dipilih randomly dengan cabutan bertuah .

Tempat pertama

Tempat kedua

Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY

Jom ramai2 kita join ~ Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY




SYARAT-SYARAT PENYERTAAN (WAJIB)



1. Seorang blogger tak kisah la blogger tegar ataupun tidak
2. Jadi follower Tomeykids.com
3. Letakkan banner Tomeykids.com di atas pada entri & side bar blog anda dan link kan terus kepada entri ini.
4. Tajuk entri : Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY
5. Letakkan link Tomeykids.com di dalam blog list anda.
6. Sertakan gambar anak, nama, umur dan nama ibu.


Nama bayi: Shafiq Nazhan (baby SN)
Nama ibu: Yatie Chomeyl




Tomeykids.com mencari tiga (3) yang bertuah. So, apa lagi. Jom cuba nasib. Hadiah misteri menanti yang bertuah!


Cik Anita songeh giveaway

Ini adalah Cik Anita songeh giveaway sempena nak merapatkan silaturrahim antara sesama blogger.


Syarat penyertaan sangat mudah:
1. Follow Cik Anita punya belog (tak wajib, tp utk memudahkan update dari saya )
2. Perlu ada entri baru dan link kepada belog Cik Anita.
3. Tajuk entry is : Cik Anita songeh giveaway.
4. Lepas dah join, sila komen di post ini dah tinggalkan link anda. Biar mudah nak jejak nanti. Jangan di chat box ye. Nanti susah Cik Anita nak kesan.
5. Kalau rajin sila buat sticky post ye :)
6. Jangan lupa tag DUA orang rakan anda. Pastikan mereka tahu yee..--> Kak Nur + Kak Yong
7. Letakkan banner buruk Cik Anita di side bar anda ye. :) Thats all~


Cara nak tentukan pemenang dengan Lucky Draw iaitu Cik Anita pilih dua pemenang sahaja yang bertuah. *mungkin akan berubah mengikut kesesuaian. Makin ramai mungkin akan ditambah jumlah pemenang.


Tarikh tutup penyertaan ialah pada 30.10.2010!
pemenang akan diumumkan 31.10.2010


Hadiah akan diumumkan seminggu sebelum tarikh penyertaan. Jeng jeng jeng! Tunggu. Sekian dari Cik Anita. muahx sayang korang!!

Thursday, October 28, 2010

CUTEST BABY CONTEST bersama Sinar Raudah

Buat pertama kalinya 'Sinar Raudah' menganjurkan contest....' CUTEST BABY CONTEST ' khas buat ibu2 di luar sane....Jommmm!! ramai2 turut serta...so untuk yang nak tahu syarat2nya, klik je kat SINI.


Gambar baby SN yang mommy harap2 berjaya menambat hati juri ialah :-



NAMA SI MANJA: Shafiq Nazhan (Baby SN) ,
UMUR: 1thn 5bln
NAMA IBU SI MANJA: Yatie Chomeyl


CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL






Untuk syarat2 penyertaan, leh refer dengan cara klik di SINI.

Gambar baby SN yang paling muncung yang mommy nak pertaruhkan untuk join CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL ni ialah gambar masa jalan2 kat Batu Pahat beberapa bulan yang lepas.





Nama : Shafiq Nazhan (baby SN)
Umur: 1 thn 5 bln


Harap2 muncung baby SN ni cukup menggoda di mata cik juri hehe.

Wednesday, October 27, 2010

Gaya Si Comel Berbaju Raya

Mommy masih dalam mood join contest2 untuk baby SN . Kali ni nak join contest anjuran BabyIbu dan Azzamoro pulak iaitu Gaya Si Comel Berbaju Raya. Siapa2 yang nak join, leh check T&C dengan klik kat gambar kat bawah ni.





NAMA : Shafiq Nazhan (Baby SN)

UMUR : 1 thn 5 bulan


Cute Baby Contest 2010

I was tagged by mommamia to join this Cute Baby Contest 2010 organized by The Happy Baby Shop. For T&C to join this Cute Baby Contest 2010, click on the picture below.




No. ID:(Akan Diberikan Selepas Kami Menerima Penyertaan Anda)

Nama Panggilan: Baby SN

Nama Pengirim: yatie chomeyl
E-Mail Adress:dasar_chomeyl@yhaoo.com

Slogan :
Saya suka Happy Baby Shop adalah kerana :-
rekaanya menarik,
membuat simanja tampak ceria,
siapa melihat pasti tertarik,
harga berpatutan membuat ibu bapa bahagia.

"happy baby shop, your specialist for your baby's needs"
(Tidak melebihi 25 patah perkataan)


Tag sekurang-kurangnya 5 orang kawan-kawan anda atau blogger lain.( Lebih lagi bagus)
- Kak Nur, Suzie UK, Ida - mama mika, kakyong, Ayu Arjuna


Sponsor : RIEY ALFA ENTERPRISE

Tuesday, October 26, 2010

contest mencipta header

Kali ni I nak join contest mencipta header anjuran maszlavista pulak. Walaupun I ni tak la hebat sangat design2 header ni, I nak jugak gedik2 join contest ni.




Ni lah design yang I pertaruhkan untuk join contest ni. Nanti pihak penganjur akan pilih salah satu dari design I ni untuk di pertandingkan dengan design2 header yang lain.

Basically, design2 nya lebih kurang sama je I buat, yang specialnya ialah I cartoonize gambar masz dan letak kat dalam design2 tu hehe.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMZFhwvdLII/AAAAAAAAJPc/dIzAqzKf8e4/s1600/blog-3.jpg
=- Design 1: shop till u drop -=

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMZFhvggpCI/AAAAAAAAJPU/jqRJmux4tZo/s1600/blog-2.jpg
=- Design 2: shop till u drop *Mazs pakai spek* -=

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMZFheb0nGI/AAAAAAAAJPE/uSdPkXqqA2c/s1600/blog2.jpg
=- Design 3: simple shocking pink -=

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMZFhtJ01gI/AAAAAAAAJPM/3uyQJkQzI5w/s1600/blog3.jpg
=- Design 4: flowing chanteq shoppe -=

Hope Mazs berkenanlah nak pilih mana2 design ni untuk header blogshop beliau.

Monday, October 25, 2010

Pakaian Tradisional The Contest

Kali ni I nak cuba nasib masuk contest untuk diri sendiri pulak. Asyik2 masuk contest untuk baby SN je, sesekali mommy nak jugak enterframe join contest2 hehe. Contest yang menarik perhatian I untuk join ialah Pakaian Tradisional The Contest anjuran hafidzahhafidz.blogspot.com

Untuk syarat2 nak join Pakaian Tradisional The Contest ni, check it out HERE!




fieza 1
http://hafidzahhafidz.blogspot.com/



Tag 2 orang : Momma Mia, Kak Nur


Dengan bersemangatnya, I pertaruhkan dua keping gambar I untuk di pilih oleh juri contest ni.

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMVvEWRM6HI/AAAAAAAAJO0/gL-9UB60ojo/s1600/IMGP54071.jpg
=- pakaian tradisional: kurung moden di padankan dengan pareo batik -=

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMVvEGhqtqI/AAAAAAAAJOs/rL6VcohVxIA/s1600/DSC_0389.JPG
=- pakaian tradisional : kebaya sulam Indonesia di padankan dengan batik -=


Semoga gambar yang di pertaruhkan ini memenuhi kriteria yang di cari oleh penganjur contest ni. Personally, I suka baca blog hafidzahhafidz.blogspot.com ni sebab layout blognya kemas, Pastu tuan punya blog ni pun jenis suka join contest macam I jugak hehehe.

Contest Candid Camera

Jom ramai2 kita join contest anjuran Noie : Contest Candid Camera .:

Untuk syarat2 nak join, leh check kat SINI(klik).


Gambar yang I nak pertaruhkan ialah gambar I sendiri masa jalan2 dengan kawan2 kat tasik masa winter 2007 dulu. Masa gambar ni di ambil, I tersepit di celah2 benteng tu, kawan2 pulak bukan nak tolong sebaliknya tolong gelakkan I je..huhuhuhu...sampai terjelir2 lidah sebab terkepit pun kawan2 duk bantai gelak kan I lagi hehehehe.

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMVzqLZPfVI/AAAAAAAAJO8/UAFYS-FbAoc/s1600/Desktop.jpg

Tag: Kak nur, Kak yong


harap2nya gambar ni lucu di mata juri ;)

Saturday, October 23, 2010

Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

Serius lawa kan beg2 kat dalam gambar kat atas tu?. Agak2 korang nak tak kalau ada orang nak bagi free?

I NAKKKKKKKKKKKKKKKKKK...so, I'm joining this
Saya Nak Beg Itu ~ Giveaway!

Kalau korang nak jugak, check out details about the giveaway
HERE.

Giveaway ni tamat pada 03/11/2010 (12am)

Cute Baby With Buchuk

yeayyy...kali ni mommy menggila lagi join contest di sana sini dengan menghantar penyertaan untuk join Contest : 'Cute Baby With Buchuk'



Syarat-Syarat Penyertaan :
1. Wajib menjadi follower http://fantaghirolynn.blogspot.com/ dan http://alwzbemybaby.blogspot.com/
2. Buat 1 entry berkenaan contest ini dan pastikan ade link back ke http://fantaghirolynn.blogspot.com/ dan http://alwzbemybaby.blogspot.com/
3. Letak banner contest di dalam entry dan di tepi side bar blog anda; dan link back ke entry.
4. Terbuka kepada anak sendiri sahaja!

5. Letakkan SEKEPING sahaja gambar anak anda bersama buchuk mereka (tak kira la apa sahaja benda asalkan benda kesayangan mereka yang sentiasa dibawa ke mana². Contoh : bantal, bear, doll, selimut, toys etc) nyatakan juga nama dan umur anak anda..
6. Kelayakan umur peserta adalah dari 1 bulan hingga 4 tahun sahaja!
7. Submit link n3 anda pada di comment box entry ini sahaja.

8. Tarikh tutup adalah pada 25 Oktober 2010 jam 1 pm.





Gambar baby SN bersama bucuknya yang mommy nak pertaruhkan ialah :-


Nama baby: Baby SN
umur: 1thn 4bln

Bucuk baby SN ni sebenarnya milik aunty dia, tapi baby SN buat teddy Doralin tu macam dia punya. Orang lain pegang pun tak boleh, kejap2 gi peluk teddy tu..siap kiss lagi., lepas tu heret ke hulu ke hilir dari ruang tamu sampai ke dapur. Tak sedar diri yang teddy tu lagi besar dari dia. Dalam gambar ni pulak, sedap je dia golek2 duduk atas teddy Doralin tu hehe.

The Way They Sleep Giveaway


Mari lah sama2 kita memeriahkan pulak The Way They Sleep Giveaway anjuran http://hafizahismail.blogspot.com.

Untuk tengok syarat2 penyertaan, klik SINI


Inilah gambar yang I nak pertaruhkan untuk join The Way They Sleep Giveaway ni. Hope ada ONG lah gambar ni

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TMLo60mz7AI/AAAAAAAAJOI/X5sr0hMPr7o/s1600/DSC_0455-2.JPG
Nama baby: Baby SN
Umur: 1 thn 4 bulan

Cerita sebalik posing masa tido: Gambar ni masa baby SN umur 7 bulan. Bil atengok gaya dia tidur siap posing pegang kaki terus cepat2 I ambik kamera nak snap this priceless moment. Nampak sangat dalam gambar ni baby SN mengamalkan konsep : "masa tido pon mesti maintain stylo" ehehehehe.

Fuh..fuh...fuh...mintak2 dapatlah menarik perhatian juri ;)

Giveaway : Baby In Style



Jom ramai2 join Giveaway : Baby In Style . Details pasal giveaway ni boleh refer kat Giveaway : Baby In Style



Nama baby: Baby SN
Umur: 1 thn 4bln

Mintak2 ada lah rezeki baby SN nak menang giveaway ni.

Thursday, October 21, 2010

Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be

I'm joining this Catlinaflybaby Celebrates......Beautiful Mom-To-Be Contest for Category A(contest bergambar) organized by Catlinaflybaby. For T&C to join this contest, click HERE.


This contest is proudly sponsored by:

__________________________________________________________________________________

This is the picture of me when I was pregnant for Baby SN last year. This picture was taken at Nagasaki during the Journey to Nagasaki (part 4) --> Isahaya Koen .


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSC_0318.jpg
Tarikh melahirkan :26th May 2009
Nama anak : Baby SN

Contest bermula pada
15 Oktober - 30 Oktober 2010!. Jom cepat2 join.

Wednesday, October 20, 2010

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka)

Feeeewiittt, teruja betul I nak join Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) anjuran Kak Ina KL ni sebab hadiah2nya memang meletopppppp. Siapa2 yang nak join, check out the T&C HERE. Nak tengok tak apa hadiah2 nya?

Hadiah-hadiahnya ialah :-



Bagi pemenang pertama..
1) kalau perempuan boleh pilih nakkan sepasang kain cotton (dalam 4 meter) atau
pashmina (selendang panjang) dan
2) top up sebanyak RM30.00 dan
3) wang tunai sebanyak RM40.00
(masuk cara on9 dalam bank) dan
4) voucher bernilai RM70.00 sumbangan chocoxon (boleh di tukar kepada cokelat/kek/cupcake)
5) sehelai t-shirt limited edition pop art design berharga RM50.00 sumbangan
http://www.cometcloth.com & http://www.chearmster.com
6) I biji home made cheese cake berharga RM25.00. Jika pemenang di luar Lembah Kelang hadiah akan di tukar ke top up RM30.00. Sumbangan dari
7) Blog akan di terjah oleh akak.

Kalau pemenang pertama lelaki..
1) kenalah ambil hadiah t-shirt tu dan
2) top up RM30.00 dan
3) wang tunai sebanyak RM40.00.
4) sehelai t-shirt pop art berharga RM50.00 sumbangan
5) voucher sumbangan chocoxon (boleh di tukar kepada cokelat/kek/cupcake)
6) I biji home made cheese cake berharga RM25.00. Jika pemenang di luar Lembah Kelang hadiah akan di tukar ke top up RM30.00. Sumbangan dari
7) Akak akan buat N3 special khas kat blog yang menang. (kiranya sama hadiah..cuma beza lelaki dan perempuan)

2. Untuk pemenang ke 2..
1) 1 kotak kecil teh taj mahal dan
2) top up RM30.00
3) wang tunai RM20.00
4) sehelai t-shirt pop art berharga RM50.00 sumbangan

5) voucher RM50.00 sumbangan chocoxon (boleh di tukar kepada cokelat/kek/cupcake)
6) I biji home made cheese cake berharga RM25.00. Jika pemenang di luar Lembah Kelang hadiah akan di tukar ke top up RM20.00. Sumbangan dari
http://www.wheretoeat-akuzle.blogspot.com/7) special N3 untuk blog yang menang.

3. Pemenang ke 3
1) sebalang tart nanas (lebih kurang 100 keping untuk yang tinggal di area kl, pj atau shah alam ajer yer-kalau jauh dari Lembah Kelang akak bagi top up RM10.00) dan akak akan jumpa sendiri pemenang yang bertuah

2) sehelai t-shirt pop art berharga RM50.00 sumbangan

3) top up RM30.00 (boleh pilih..kalau nak cash pun tak per)
4) voucher bernilai RM30.00 sumbangan chocoxon boleh di tukar kepada (cokelat/kek/cupcake)
5) I biji home made cheese cake berharga RM25.00. Jika pemenang di luar Lembah Kelang hadiah akan di tukar ke top up RM10.00. Sumbangan darihttp://www.bendasedap.blogspot.com/
6) terjah ke blog yang menang


4. Pemenang No 4 hingga tempat ke 10 (6 x 6 topup RM20.00)

@Hadiah sagu hati akan menerima sebalang kecil (lebih kurang 50 keping) biskut raya dari akak .
Kalau jauh dari Lembah Kelang akak bagi ajer top up RM5.00. Tak confirm biskut lagi nak bagi biskut apa.


Kalau jauh dari Lembah Kelang akak bagi ajer top up RM5.00. Tak confirm biskut lagi nak bagi biskut apa.


5. Tambahan hadiah saguhati lagi (lagi ramai boleh menang-sponsor tambah RM lagi..alhamdulliah)

RM10 cash/top up untuk 8 orang pemenang sagu hati (RM10.00 x 8 pemenang)

Hadiah sponsor (sumbangan) ialah :- (akan di hantar oleh penaja sendiri -akan di beritahu kemudian cara penagihannya kelak sehingga tarikh hampir berakhir ataupun sehingga dah tak dak orang nak sponsor)
1. 4 balang biskut choc hip-50 keping setiap satu Bernilai RM25.00-sumbangan http://www.rahzbakers.com/

2. Sebuah buku Tariq: Penakluk Andalusia (novel islamik) berharga RM15.00-sumbangan http://furdunesia.blogspot.com/
3. Ruangan iklan untuk sebulan buat pemenang 1 - 3
Sumbangan : http://yanmieonline.com salah se orang blogger yang terror dan otai
  • 1 set teko cawan dll Bunga Bakul Merah:1 biji teko (bernilai RM35.00)
  • 3 set cawan (bernilai RM45)
  • 2 unit piring mungkum kecil (bernilai RM10)
  • 3 unit mangkuk kecil bubur (bernilai RM20)
  • 1 piring bujur (bernilai RM25)
  • 3 unit sudu (bernilai RM10)
Berjumlah RM145.00
  • 1 set goodies dari Button Planet Enterprise:
  • 2 pen pelbagai color (bernilai RM 4.00 setiap satu)
  • 1 pen Hello Kitty (RM5.00)
  • 1 pen Winnie the Pooh (bernilai RM 5.00)
  • 1 pen kartun Jepun ( RM4.00)
  • 1 wooden padlock (RM7.00)
  • 1 pack colorful wooden pegs ( RM3.00)
  • 5 pcs tulips wooden peg logs (RM4.00)
  • 5 pcs wooden ladybirds (RM4.00)
  • 1 pack of assorted hearts buttons (RM10.00)
  • 1 pack tea pot buttons (RM5.00)
  • 1 pack Agoya natural sea shell buttons (RM8.00)
  • 1 dozen animals fun pins (RM20.00)
  • assorted buttons (RM10.00)
Berjumlah = RM93.00

6. Sebuah buku bertajuk Soal Buku Soal Jawab Remeh-Temeh tentang Nikah Kahwin tapi Anda Malu Bertanya sumbangan
http://www.galeriwahida.blogspot.com/
edisi kemas kini ini mengajak pembaca kembali memahami sekecil-kecil perkara tentang nikah kahwin kerana ia agenda terpenting dalam membentuk generasi pewaris kehidupan kita.
Harga: RM 20


7. Sehelai tudung thai silk plain sumbangan http://www.shawlnurfa.blogspot.com
berharga RM25.00

8. Sponsor terbaru
1. telekung dari daydeck


Tuuuuuuuuuuu diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Banyak kan hadiah2 yang best2. Teruja nak join, I mempertaruhkan gambar kat rumah terbuka Mak Long hubby. Sebab dah petang, dan dah pergi banyak open house sebleum tu., perut dah kenyang sngat2..semua pun ngantuk; tergolek terguling2 sana sini walaupun kat rumah orang hehe. Nasib baik kat rumah Mak Long sendiri, kalau kat rumah orang lain..silap2 dah kena halau keluar ni...ekekeke.


http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/AKsi_raya_yatie_chomeyl.jpg


I mula2 baca blog Kak Ina ni masa blog hopping dari blog siapa ntah, I pun dah lupa. Seronok baca cerita2 Kak Ina yang rajin join aktiviti2 anjuran dengan budak2 muda hehe. Plus, suka jugak cerita2 Kak Ina yang rajin memasak. Nak masak sedap2 macam Kak Ina tak tahu bila, so I nikmati je lah masakan2 Kak Ina melalui blognya itu hehe.

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz , beautifulnara, nurazzah dan darkbatman.

DISCLAIMER