Pages

visit my other blog :

Wednesday, June 29, 2011

SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011


tarikh tutup 3rd July 2011
dengan soalan: aku lahir tahun apa dalam kalender cina?!! --> Tahun ANJING *sama tahun lah kita :p*



syarat - syarat?!
  1. Bagi yang memang reader blog aku,tinggalkan jer komen kat bawah blog personal nih.tak perlu tampal banner or buat entry.kenapa korang suke baca blog aku dan ape yg korang nak tahu yer,bukan yang korang tahu pasal aku.
  2. Bagi yang nak join lucydraw by En.Random,kenalah buat satu entry dengan tajuk kat SIDRATUL MUNTAHA BESDAY GA 2011.Lepas tu kena tampal banner kat entry (link back ke blog contest ni) dan jugak tampal ke sidebanner gak dan jawab soalan di atas.
  3. Lepas tu,tinggalkan la url korang.kalau takde camner aku nak amik no siri korangkan?!!
  4. Nak follow ke tak,ikut suke la..aku tak paksa.
  5. Kalau nak join 2 kategori tu,kenalah buat entry dan jugak komen.(yg xkisah mhu komen dimana2)
  6. Hadiah: ada shawl,ada buku,ada fm (insyaa Allah)
  7. Andaikata kalau yang betul jawapan tu banyak,buat lagi lucky draw.huhuuhuh..
~ P/s: Ayu, Tie dah komen di entry tu, ini buat entry cukupkan syarat lucky draw, orait tak? ~

" Cutest Baby Smiling Contest "



  1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia mahupun di luar negara..kalau berada di luar sane pastikan anda mempunyai alamat di Malaysia..
  2. Buat satu entry bertajuk Cutest Baby Smiling Contest
  3. Letakkan banner di atas pada entry korang..wajib tau!
  4. Add blog Sinar Raudah di dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower Sinar Raudah..
  5. Upload sekeping gambar si manja , kalau dapat yang candid lagi bagus dan gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.
  6. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara ke, anak rakan sepejabat ke, anak jiran ke, janji haruslah minta kebenaran..
  7. Boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger tapi make sure bukan gambar si manja yang same dan sekeping gambar untuk satu entri..
  8. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis.
  9. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA SI MANJA , UMUR SI MANJA dan NAMA IBU SI MANJA.
http://4.bp.blogspot.com/-fvUFcsVbayE/TgrQdwcM5SI/AAAAAAAALTs/H4w0U-AfW60/s1600/DSC_0011.JPG
Nama anak: Shafiq Nazhan
Umur: 2 thn 1 bulan (D.O.B 26 mei 2009)
Nama ibu: Yatie Chomeyl

Senangkan syarat2nya..ala macam biasa gak yang korang join contest tue...2 orang pemenang akan di pilih.. seorang dari kategori ' BOBOY ' dan seorang dari kategori' GUGURL ' ... Hadiah adalah berupa barangan si manja dari 'DAC Boutique Online'setiap seorang...Nak tahu apa hadiahnya minta like page di SINI.

* 2 orang senior blogger telah di lantik sebagai juri untuk mengadili contest ini iaitu KAK ZIA &KAK DIANA.

" Cutest Baby Smiling Contest "



  1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia mahupun di luar negara..kalau berada di luar sane pastikan anda mempunyai alamat di Malaysia..
  2. Buat satu entry bertajuk Cutest Baby Smiling Contest
  3. Letakkan banner di atas pada entry korang..wajib tau!
  4. Add blog Sinar Raudah di dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower Sinar Raudah..
  5. Upload sekeping gambar si manja , kalau dapat yang candid lagi bagus dan gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.
  6. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara ke, anak rakan sepejabat ke, anak jiran ke, janji haruslah minta kebenaran..
  7. Boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger tapi make sure bukan gambar si manja yang same dan sekeping gambar untuk satu entri..
  8. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis.
  9. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA SI MANJA , UMUR SI MANJA dan NAMA IBU SI MANJA.
http://4.bp.blogspot.com/-oHoaqdfSi_M/TgrQdj_JAYI/AAAAAAAALTk/21TNw6rG0qo/s1600/DSC_0010.JPG
Nama anak: Shafiq Nazhan
Umur: 2 thn 1 bulan (D.O.B 26 mei 2009)
Nama ibu: Yatie Chomeyl

Senangkan syarat2nya..ala macam biasa gak yang korang join contest tue...2 orang pemenang akan di pilih.. seorang dari kategori ' BOBOY ' dan seorang dari kategori' GUGURL ' ... Hadiah adalah berupa barangan si manja dari 'DAC Boutique Online'setiap seorang...Nak tahu apa hadiahnya minta like page di SINI.

* 2 orang senior blogger telah di lantik sebagai juri untuk mengadili contest ini iaitu KAK ZIA &KAK DIANA.

" Cutest Baby Smiling Contest "




  1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia mahupun di luar negara..kalau berada di luar sane pastikan anda mempunyai alamat di Malaysia..
  2. Buat satu entry bertajuk Cutest Baby Smiling Contest
  3. Letakkan banner di atas pada entry korang..wajib tau!
  4. Add blog Sinar Raudah di dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower Sinar Raudah..
  5. Upload sekeping gambar si manja , kalau dapat yang candid lagi bagus dan gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.
  6. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara ke, anak rakan sepejabat ke, anak jiran ke, janji haruslah minta kebenaran..
  7. Boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger tapi make sure bukan gambar si manja yang same dan sekeping gambar untuk satu entri..
  8. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis.
  9. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA SI MANJA , UMUR SI MANJA dan NAMA IBU SI MANJA.
http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPtsWYG3C3I/AAAAAAAAJuQ/bHdoznov4tU/s1600/DSC_0033.JPG
Nama anak: Shafiq Nazhan
Umur: 2 thn 1 bulan (D.O.B 26 mei 2009)
Nama ibu: Yatie Chomeyl

Senangkan syarat2nya..ala macam biasa gak yang korang join contest tue...2 orang pemenang akan di pilih.. seorang dari kategori ' BOBOY ' dan seorang dari kategori' GUGURL ' ... Hadiah adalah berupa barangan si manja dari 'DAC Boutique Online'setiap seorang...Nak tahu apa hadiahnya minta like page di SINI.

* 2 orang senior blogger telah di lantik sebagai juri untuk mengadili contest ini iaitu KAK ZIA &KAK DIANA.

Tarih tutup penyertaan pada 1 July 2011 tepat pada pukul 11.59 pm lewat seminit tidak di kira dan pemenang akan di umumkan seminggu selepas tarikh tutup penyertaan..

Tuesday, June 28, 2011

" Cutest Baby Smiling Contest "




  1. Terbuka kepada semua blogger di Malaysia mahupun di luar negara..kalau berada di luar sane pastikan anda mempunyai alamat di Malaysia..
  2. Buat satu entry bertajuk Cutest Baby Smiling Contest
  3. Letakkan banner di atas pada entry korang..wajib tau!
  4. Add blog Sinar Raudah di dalam bloglist korang dan wajib menjadi follower Sinar Raudah..
  5. Upload sekeping gambar si manja , kalau dapat yang candid lagi bagus dan gambar tidak boleh di edit dan bukan gambar studio.
  6. Sekiranya yang tiada anak dan ingin turut serta pun boleh, upload la gambar anak sedara ke, anak rakan sepejabat ke, anak jiran ke, janji haruslah minta kebenaran..
  7. Boleh hantar banyak kali untuk seorang blogger tapi make sure bukan gambar si manja yang same dan sekeping gambar untuk satu entri..
  8. Si manja hendaklah berusia 1 hari - 3 tahun pada hari entri ini di tulis.
  9. Di bawah gambar tersebut hendaklah sertakan NAMA SI MANJA , UMUR SI MANJA dan NAMA IBU SI MANJA.


Nama anak: Shafiq Nazhan
Umur: 2 thn 1 bulan (D.O.B 26 mei 2009)
Nama ibu: Yatie Chomeyl

Senangkan syarat2nya..ala macam biasa gak yang korang join contest tue...2 orang pemenang akan di pilih.. seorang dari kategori ' BOBOY ' dan seorang dari kategori' GUGURL ' ... Hadiah adalah berupa barangan si manja dari 'DAC Boutique Online'setiap seorang...Nak tahu apa hadiahnya minta like page di SINI.

* 2 orang senior blogger telah di lantik sebagai juri untuk mengadili contest ini iaitu KAK ZIA &KAK DIANA.

Tarih tutup penyertaan pada 1 July 2011 tepat pada pukul 11.59 pm lewat seminit tidak di kira dan pemenang akan di umumkan seminggu selepas tarikh tutup penyertaan..

Thursday, June 2, 2011

THEHONEYBUNCH FINAL GIVEAWAY | Naturally Motherhood Giveaway



1. Giveaway is only open to Malaysian citizen mothers, bloggers or non-bloggers, residing in Malaysia or abroad. For non-residing in Malaysia, shipping of prizes will be borned by the winner(s).

2. Only 1 entry per participant is accepted. If you are a blogger and also a facebooker, please wisely decide which way you prefer to submit your entry.

3. If you are a blogger, you must follow this two new blogs:
http://naturalparentinglove.blogspot.com
http://homeschoolkeeps.blogspot.com
Leave your blog user name at the comment (vis-a-vis) below for identification.

4. Entry can be submitted either in English or Bahasa Malaysia. All entries must be submitted by 3rd of June 2011 before 6pm.

How to enter :

1. If you are a blogger, write a blog post about this giveaway and must include link-back to this giveaway link (http://thehoneybunch.blogspot.com/2011/05/thehoneybunch-final-giveaway-naturally.html). Leave your URL blog post in the comment (vis-a-vis) section below.

2. IMPORTANT : For both either you are entering this giveaway in blog post or facebook notes, you must include this sentence and finish it with your own unique meaningful ways ,"Motherhood to me....." OR "Dunia ibu buat diriku..." (not more than 30 words of your own words).

3. IMPORTANT : Please include all the sponsored link/URL of sponsor's websites or blogshops in your entries applicable to both types of entries.
Maybel's Closet, Sweet n Cozy, Mama Sewbulous Shoppe, Muhammad's Playtime, Chago Mago, Deana Design, Crystal Princess Cottage, Blu Cotton and TheHoneybunch Marketplace


4. Winners will be notified by
10th of June 2011 in this blog and also in Facebook. If selected winners fail to claim prizes within 3 days, another winners will be chosen without further notice to the previous winner.

=====================================================-=============

"Motherhood to me....."
is
to provide eternal love to my children that are :
deeper than Pacific Ocean (world's deepest ocean)
and
warmer than the temperature at El-Azizia, Libya (world's Hottest Place)

Motherhood rocks!

=======================================================================

DISCLAIMER