Pages

visit my other blog :

Sunday, April 15, 2012

Win COACH Wristlets at BabyIbu



 Tarikh : 1 Mac 2012 sehingga 31 Mac 2012

Bagi Penyertaan Melalui Blog
  1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini.
  2. Link BabyIbu dalam bloglist anda.
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - copy paste pun ok.
  4. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan juga semua penaja (no link back will be disqualified)
  5. Follow blog RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbu, TwoLittleJJ, dan Miszhoneynadia.
  6. Tinggalkan link entri anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email.
Syarat Penyertaan
  • Pemenang akan dipilih secara random.
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog).
  • Setiap satu penyertaan dikira satu cabutan. Sekiranya melalui blog dan FB maka ada dua cabutan. Sekiranya ada dua kali entri di blog dan dua kali share di FB dikira 4 cabutan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas maka cabutan seterusnya akan dibuat.
  • Semua keputusan adalah muktamad.

Hadiah


Coach Julia Legacy Stripe Multi-Color Wristlet worth RM250 x 1

COACH Signature Stripe Khaki/Multi Wristlet worth RM220 x 1



Bag Holder worth RM25 x 3

Top Referer

Environsax Bag bernilai RM30


Penaja - Tq So Much

Monday, March 26, 2012

Share and Win Jubah Hoodie





 Qyashop.com nak bagi percuma 1 Jubah Hoodie Satin mengikut saiz dan pilihan color sendiri bagi yang bertuah. Dan tambahan hadiah selendang 3 helai.


Syarat-syarat,



1. Share banner di atas



2. Like page qyashop.com (klik sini untuk ke qyashop.com)



3. Nyatakan kenapa anda patut dapat Jubah Hoodie Satin

J- Jubah
U- Unik
B- Bermanik
A- Aneka
H- Hias

H- House wear
O- Or
O-Official wear
D- Definitely it
I- Indicate the
E- Elegant look

S- Selesa di pakai
A-Aurat
T-Terpelihara
I- Indah dan
N- Nampak sopan

 
Saya patut menang jubah ini atas sebab2 seperti yang telah saya nyatakan di atas.


4. Tag 5 orang rakan blogger --> Transformed Housewife, Awin,Syaima, CUTE MUM dan IZZA.

5. Paste link kat komen entry.


Jubah Hoodie Satin yang dimaksudkan di bawah. Jubah ini bernilai RM80 tanpa manik, RM110 bermanik.







tarikh tutup contest:  31/3/2012 

Sunday, March 25, 2012

Win COACH Wristlets at BabyIbu



 Tarikh : 1 Mac 2012 sehingga 31 Mac 2012

Bagi Penyertaan Melalui Blog
  1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini.
  2. Link BabyIbu dalam bloglist anda.
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - copy paste pun ok.
  4. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan juga semua penaja (no link back will be disqualified)
  5. Follow blog RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbu, TwoLittleJJ, dan Miszhoneynadia.
  6. Tinggalkan link entri anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email.
Syarat Penyertaan
  • Pemenang akan dipilih secara random.
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog).
  • Setiap satu penyertaan dikira satu cabutan. Sekiranya melalui blog dan FB maka ada dua cabutan. Sekiranya ada dua kali entri di blog dan dua kali share di FB dikira 4 cabutan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas maka cabutan seterusnya akan dibuat.
  • Semua keputusan adalah muktamad.

Hadiah


Coach Julia Legacy Stripe Multi-Color Wristlet worth RM250 x 1

COACH Signature Stripe Khaki/Multi Wristlet worth RM220 x 1



Bag Holder worth RM25 x 3

Top Referer

Environsax Bag bernilai RM30


Penaja - Tq So Much

Friday, March 2, 2012

Win COACH Wristlets at BabyIbu



 Tarikh : 1 Mac 2012 sehingga 31 Mac 2012

Bagi Penyertaan Melalui Blog
  1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini.
  2. Link BabyIbu dalam bloglist anda.
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - copy paste pun ok.
  4. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan juga semua penaja (no link back will be disqualified)
  5. Follow blog RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbu, TwoLittleJJ, dan Miszhoneynadia.
  6. Tinggalkan link entri anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email.
Syarat Penyertaan
  • Pemenang akan dipilih secara random.
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog).
  • Setiap satu penyertaan dikira satu cabutan. Sekiranya melalui blog dan FB maka ada dua cabutan. Sekiranya ada dua kali entri di blog dan dua kali share di FB dikira 4 cabutan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas maka cabutan seterusnya akan dibuat.
  • Semua keputusan adalah muktamad.

Hadiah


Coach Julia Legacy Stripe Multi-Color Wristlet worth RM250 x 1

COACH Signature Stripe Khaki/Multi Wristlet worth RM220 x 1



Bag Holder worth RM25 x 3

Top Referer

Environsax Bag bernilai RM30


Penaja - Tq So Much

Thursday, March 1, 2012

Win COACH Wristlets at BabyIbu



 Tarikh : 1 Mac 2012 sehingga 31 Mac 2012

Bagi Penyertaan Melalui Blog
  1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini.
  2. Link BabyIbu dalam bloglist anda.
  3. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - copy paste pun ok.
  4. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan juga semua penaja (no link back will be disqualified)
  5. Follow blog RoseTreat, Mia Fichita, CutestCloset, BabyIbu, TwoLittleJJ, dan Miszhoneynadia.
  6. Tinggalkan link entri anda di entri contest di blog BabyIbu beserta nama pendek dan email.
Syarat Penyertaan
  • Pemenang akan dipilih secara random.
  • Boleh hantar banyak penyertaan (sama ada melalui FB atau blog).
  • Setiap satu penyertaan dikira satu cabutan. Sekiranya melalui blog dan FB maka ada dua cabutan. Sekiranya ada dua kali entri di blog dan dua kali share di FB dikira 4 cabutan.
  • Sekiranya tidak memenuhi syarat di atas maka cabutan seterusnya akan dibuat.
  • Semua keputusan adalah muktamad.

Hadiah


Coach Julia Legacy Stripe Multi-Color Wristlet worth RM250 x 1

COACH Signature Stripe Khaki/Multi Wristlet worth RM220 x 1



Bag Holder worth RM25 x 3

Top Referer

Environsax Bag bernilai RM30


Penaja - Tq So Much

Tuesday, February 28, 2012

Contest & Giveaway Ibu SIhat Anak Riang -2

Two years ago, I've shared about SN's fist experience with snow in my blog entry 1st experience with snow for Baby SN-ow (^-*).  It's kind of funny when I read the entry again, I wrote in the last part that how I can't wait to see Baby SN's walking on the snow..and now he was actually walking and running and enjoying the snow as I presumed rindu he would be.  

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS-_utFNaeI/AAAAAAAAJ3k/wWU-UKA7jho/s1600/DSC_0051.JPG

At first, he was not showing any emotion when I show him the snow falls throughout the window panel from our bedroom. I stumbled upon selecting the perfect word to describe how nice snow is. I even Google-d  info 
nerd about snow to describe it to him.


I was blabbering about how snow was formed? --> "Snow forms when water vapor turns directly into ice without every   passing through a liquid state. This happens as water condenses around   an ice crystal". I even add up overjoy exclamation towards the end of the sentences by making joyful faces and flashed cheesy smiles sengihnampakgigi to him and say "Isn't the snow looks LOVELY?".
http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS--bayQtEI/AAAAAAAAJ20/oKuosJjv840/s1600/DSC_0029-1.JPG


http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_Ly1HAc5I/AAAAAAAAJ6E/w5GrQ8EWexg/s1600/DSC_0029.JPG

Gosh, he doesn't even give a damn care about what am I talking and he just make a boring face xpasti to mommy. So, both hubby & I decided to give SN a hands-on experience with the snow just so that he'll understand whatever the heck that mommy was over-excitedly saying about snow is all true. 



http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_IBV7MEvI/AAAAAAAAJ5s/PKqIiG_i3K4/s1600/DSC_0026.JPG
=- indahnya ciptaan Allah -=


http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_LzGbL1II/AAAAAAAAJ6M/heuop8G24hM/s1600/DSC_0031.JPG
=-SN baru bangun tidur, ngantuk muka blur tengok salji memutih di sekeliling -=



=- baru2 nak panas enjin, get ready nak main dengan snow -=

Guess what?. Few minutes after we put him on the snow, he rocks his own world with the snow!.
:ngacir:   SN is having so much fun with the snow as if the word COLD doesn't even have any particular meaning at all!.  It's as if his whole body is practically covered with swan feathers  inside out. 



http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS--cp7KuEI/AAAAAAAAJ3U/5wRRzL8Taeo/s1600/DSC_0047.JPG
=- sengih tunjuk semua gigi, sengihnampakgigi siap salji masuk mata lagi -=

He's walking here and there on the snow.




=- tapak kaki saiz 13cm di kesan -=


Half of his leg was covered by the snow, but he stills find it amusing and continue walking on the snow.




http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_Act3hs3I/AAAAAAAAJ4s/sk8SPzeyPEg/s1600/DSC_0081.JPG
=- salji sampai lutut dah -=


He stumbled on his walk, and he exaggerated on his falls on the snow so that he can rolls his body on it.


http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_AdPqBNAI/AAAAAAAAJ48/xt1SBJb1xKg/s1600/DSC_0087.JPG
=- terjatuh tapi sengaja tak nak bangun sebab nak guling2 atas snow -=

He was running happily and expecting mommy to run along with him.



http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_G_Db8L-I/AAAAAAAAJ5U/GE7a1urDgSQ/s1600/edited%2Bpics3.jpg
=- lari sana sini sambil sengih2 -=

He was grabbing the snow and looking at the snow as if it's the most delicious food on the earth.

http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_AcyhVKUI/AAAAAAAAJ40/NcUJ-JHOGP4/s1600/DSC_0085.JPG
=- cubaan untuk makan salji -=


He throw snowballs to mommy, even though none of it went close to mommy's body ngeeeee.
http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS-_u-LGf3I/AAAAAAAAJ3s/tGunVd9tmnc/s1600/DSC_0052-1.JPG
=- nak baling snowball kat mommy -=


He also made several attempts to crush the snowman into pieces hehe.



=- tengah geram nak penyek2 si snow man -=


He even lying on his back on the snow, as if the snow is the most comfortable mattress he ever slept on.



=- baring atas snow & panjat atas sink yang membeku -=

Both hubby  & I enjoyed the snow as much as SN did. But, to be honest, its freezing cold to stay for so long in an open area during the snowing moments thus we don't really want to spend so much time playing with the snow.




http://4.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS-_vhzI38I/AAAAAAAAJ38/3JAZGYyaT6U/s1600/DSC_0055.JPG
=- mommy & daddy pun excited jugak -=


However, SN was having a great time with the snow that it was really difficult for me to take him away from the snow. He totally ignores me when I called his name, bising and keep messing around with the snow as if mommy was not even standing in front of him. Check out the video below during the 1:36 mins. 




=- SN's family experience with snow; Winter 2011; Fukuoka -=


The moment when I grabbed him and ushered him onto his car seats, he turns himself into a super rebellious little baby by making angry faces. Hahahaha, gatai muncung je mulut tanda protes tak puas hati.


http://2.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS_AGSZr0gI/AAAAAAAAJ4M/TUaMbc9Q98I/s1600/DSC_0064.JPG
=- muncung mulut sebab mommy paksa masuk kereta -+


Thank Allah for giving us this opportunity to experience snow. I'll make sure SN will read this entry when he grow up so that he' ll know how exciting his childhood days used to be.


http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TS--b6BWlTI/AAAAAAAAJ28/KWva0eMK6cY/s1600/DSC_0039-1.JPG
=- one happy family -=

==================================================================================
Post ini adalah untuk penyertaan Contest & Giveaway Ibu Sihat Anak Riang ini dianjurkan oleh Keluarga Ibu 3A, dan diTAJA oleh Islamic Books for Kids , SNUUS ~ Where Beauty,Health and Fashion collideDe’Chantique butik dan Take me Home serta Amira Studio"




  Amira Studio







DISCLAIMER