Pages

visit my other blog :

Tuesday, November 30, 2010

Contest : The Best Moment of Wedding



LPP telah menganjurkan: CONTEST "THE BEST MOMENT OF WEDDING"
Secara rasminya contest ini dilancarkan bermula dari: 1 November- 30 November 2010


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower LPP dan juga FB
2. Dengan sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER di Belog ini dan LIKE kat page LPP di FB juga (kalau mau..tiada paksaan pon)
3. Linkkan http://littlepreciousphotography.blogspot.com di blog uols
4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini
http://littlepreciousphotography.blogspot.com/2010/11/contest-best-moment-of-wedding.html
5. Upload 1 keping gambar uols yg uols rasa sangat best la eh.
6. Tinggalkan link penyertaan uols di entry ini

Pemenang UTAMA akan menerima

PAKEJ PHOTOGRAPHY PERCUMA IAITU PAKEJ MANJA


http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPShXO0GFYI/AAAAAAAAJnI/AbRLRE0kdpY/s1600/IMG_3569.JPG

I pilih gambar ni sebagai The Best Moment of Wedding sebagai semua orang tengah gelak besar dalam gambar ni, tapi I selaku pengantin perempuan tetap control ayu; senyum sikit je walaupun dalam hati nak ketawa berdekah2 jugak hehehe.

Sebenarnya masa ni, kami di gelakkan dan juga menggelakkan diri sendiri sebab nak posing untuk cium dahi tapi asyik tak jadi je. Kitorang tak reti macam mana nak posing camtu, pastu malu lah kan sebab family semua kat keliling kitorang duk usik2 kitorang suruh pose lawa2 untuk pose cium dahi tu.

Even Nenek I (tudung putih, baju purple, duduk belakang I) dan nenek hubby (tudung putih, duduk belakang hubby) pun gelak besar dengan gelagat malu2 tapi mahu kami ni. Last2, pose cium dahi telah bertukar jadi pose cium muncung tudung je muahahahaha.

~ Harap2 penyertaan last minute ini akan membawa luck *wink wink* ~

The Best Moment of Makan Bersuap

Hari ni I nak gedix2 pulak join The Best Moment of Makan Bersuap anjuran Eliza



secara rasminya contest ini dilancarkan dari:
1 November 2010 hingga 30 November 2010


TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Terbuka kepada kesemua blogger yang menjadi follower gua

2. Dengan sukahati dan rela hati menjadi FOLLOWER di Blog ini peace

3. Linkkan www.elizadianna.com di blog uols

4. Sila Add kan Banner Contest di side bar blog memasing...banner tersebut mestilah di link kepada entry contest ini
http://www.elizadianna.com/2010/11/best-moment-of-makan-bersuap.html

5. Upload 1 keping gambar uols laki bini tgh makan bersuap.
6. Tinggalkan link penyertaan di entry ini

http://1.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPRXj0UHLjI/AAAAAAAAJm4/e8uRNFZS8-E/s1600/IMG_6684.JPG


Ececece, masa makan bersuap kat meja pengantin dua tahun lepas. Kata pengantin baru kan, haruslah cinta membara2, kasih menyala2 sampai kan terbit 'spark' pada pancaran mata ecececece, tak pandang kiri kanan dah, tak sedar kehadiran insan lain di sekeliling dah...hanyut dalam dunia indah berdua je masa tu eheh.
Sekarang ni makan bersuap jugak, tapi suap anak la pulak ngeeeeeeeeeeeee.


Mula2 ingat nak pertaruhkan gambar panahan cinta asmara macam yang kat atas tu, tapi bila godek2 semula folder kahwin, jumpa lagi satu gambar best masa makan bersuap tu. So, I nak pertaruhkan gambar kat bawah ni la untuk join The Best Moment of Makan Bersuap contest ni.


x

x

x

x

x


http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPRfDwlVY7I/AAAAAAAAJnA/jICbf5-OIc4/s1600/IMG_6685.JPG


Muahahahahaha...wakakakakka...ekekekekekeke..*ye, sila lah gelak guling2 masa tengok gambar ini*. Tak de nak control2 dah walaupun kat meja pengantin, menikmati makanan sampai tutup2 mata. Perghhh..lazat tak hengat ayam masak merah tu. Yang si laki nya pulak suap ayam sikit punya besar smapai tak muat nak masuk mulut bini. Yang bini nya pulak, suap cinonet kecik je, buat lekat celah gigi laki nye je. Hehehe, harap2 ada ong lah gambar laki bini comot ni untuk menang handbag itu *wink wink*

GiveAway Sempena anniversary Blog


♥ Jadi follower blog cik warnida klu tak nk pn tak pa...tk ada pksaan ok^_^
♥ Copy pic kat atas ni....bt satu N3 psl GA cik warnida...
♥ Kemudian klu dah buat 2 perkara d atas ni...komen N3 ni..tinggal kan link yg korang buat..supaya senang kerja cik warnida dan tag 3 kwan...untuk N3 GA ni!!!....tu jer!!!
--> Tag: Kak Yong, Nadiah, Kak Nur

Dateline GA ni pada 1.12.2010...pemenang yg bertuah akn di pilih oleh cik warnida secara rawak!!!

Monday, November 29, 2010

Syilasyira 1st Giveaway


Jom ramai2 kita join Syilasyira 1st Giveaway



Syarat2 Untuk Menyertai:

1. Anda merupakan seorang blogger dan mempunyai alamat di Malaysia.

2. Anda mesti tersenarai sebagai follower di blog http://syilasyira.blogspot.com/

3. Tepekkan banner GiveAway disidebar & buat satu entry bertajuk "Syilasyira 1st Giveaway" di blog anda
( pastikan ianya di link back ke entry ini )

4. Giveaway bermula dari 1 Nov - 30 Nov 2010.

5. Bila dah siap, tinggalkan link penyertaan di entry ini sahaja

6. Hadiah akan diupdate kemudian, jumlah hadiah bergantung kepada jumlah penyertaan.

SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA DATUK/NENEK TERCINTA

I am joining another contest organized by Maisyz Collection entitled "SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA DATUK/NENEK TERCINTA"



This lovely moment was captured during my baby's 1st birthday celebration. Birthday baby I ni beza 3 hari je dari Tok Umi dia, so diorang celebrate sama2 dengan kek Garfield yang sangat besar, makan seminggu baru habis hihihihi.


Nama Baby : Baby SN
Nama mommy : Yatie Chomeyl

Nak join jugak Contest SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA DATUK/NENEK TERCINTA ni? Klik SINI untuk maklumat lanjut. cepat2...tarikh tutup contest ni sampai 30th Nov 2010 je.

Sunday, November 28, 2010

Contest Teka Kereta

Salam semua. Hari ni ialah hari terakhir untuk join Contest Teka Kereta anjuran . Harap2 penyertaan I di terima lagilah ye, walaupun dah dekat dengan dateline.


Cuba teka kereta apa yang warna merah tu..??
Contoh: Perodua Kancil

Syarat2 nye...
1) Jadi Follower saya diblog .::f@ryz@::. dan .::f@ryz@ Contest & GA::.
2) buat entry ringkas tentang contest ini
4) letak pic mama yg cun bersama kereta tu dekat sidebar anda juga
3) Dlm entry wajib ada pic dekat atas, jawapan dan id follower anda. pastikan ada link back ke entry ini.
4) Tinggal komen link/ url anda dekat entry ini sahaja
5) Hanya sekali tekaan sahaja ... bole?? huhu
6)Tarikh tutup 28 hb nov 2010.

hadiah untuk 2 kategori:
kategori pertama :
1 ) jawapan paling tepat dan cepat.
kategori kedua:
1) follower ke 100.
2)follower bertuah by random number.

TEKAAN : NAZA KIA FORTE
ID FOLLOWER: Yatie Chomeyl

Harap2 betul lah tekaan ni, fuh fuh fuh...hehehe

Saturday, November 27, 2010

SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA MAINAN KEGEMARANNYA

Title for this contest that I'm joining is "SAAT CERIA SI MANJA BERSAMA MAINAN KEGEMARANNYA"



For T&C to join this contest, click HERE.

Here's a photo of my little baby with his favorite toys i.e slides

http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPEX-sUZ5DI/AAAAAAAAJmQ/7UfOEgrwto4/s1600/DSC_0017.JPG

Baby's Name :
Baby SN
Mommy's name: Yatie Chomeyl
E-mail address : dasar_chomeyl@yahoo.com
Story behind: This slides is one of Baby SN's favorite toys that he played with everyday. Therefore, I decided to placed the slides in our bedroom so that he can play with it before he go to sleep and when he wakes up in the morning. He really enjoy climbing on the slides rather than sliding down on the slides huhuhu



Closing date to join this contest is on: 30th November 2010 at 23:59.hurry!

Friday, November 26, 2010

Shopping with Kids Contest

Jom cepat2 kita pakat2 join Shopping with Kids Contest anjuran Aiqhil.blogspot.com



Untuk tengok Syarat2 Shopping with Kids Contest, klik SINI

Ini lah gambar yang I nak pertaruhkan untuk join Shopping with Kids Contest ni


http://3.bp.blogspot.com/_c3es7FyunLI/TPEWomdNMyI/AAAAAAAAJmI/kWx8iF0rrmQ/s1600/IMG_0456.JPG

Nama : Baby SN
Umur : 1 thn 6 bulan
Cerita di sebalik gambar; masa ni bawak Baby SN temankan mommy shopping for shoes kat Midvalley. My SIL yang ambik gambar ni masa dia nampak baby SN sibuk2 point out which shoes that I should buy. Kecik2 dah pandai pilihkan kasut untuk mommy, hehe.


TARIKH TUTUP : 30 November 2010

Tuesday, November 23, 2010

MamaRifqy Giveaway


" SAYA NAK BANTAL ITU !! "

"semoga kasih sayang antara kalian berkekalan sehingga hujung nyawa. Semoga cinta kalian akan menjadi lebih agung dari kisah Cinta Teja buat Tuah,dan menjadi lebih klasik dari kisah cinta Juliet buat Romeo "

** to join this GA, click HERE!

BaBY & ToyS cONtesT

I was tagged by ALeyn to join this BaBY & ToyS cONtesT organized by Feaza




Syarat2 untuk menyertai contest nie adalah :


1) be the blog's follower

2) buat entri pasal contest nie berserta satu gmbr baby berumur 0 - 4 thn yg tgh duk main ngan apa2 jenis permainan pun.. feaza xkisah tau.. apa2 mainan pun xpe.. asalkan dlm gmbr tu ada nampak baby & mainan... senangkan.. hehehehe

[DSC_0448.jpg]
Nama baby: Shafiq Nazhan
D.O.B: 26th May 2009

3) kat bwh gmbr tu korang tulis nama baby & tarikh lahir
4) copy gmbr banner kat atas ni & paste kat entri korang tu beserta ngan link contest nie ek..
5) Pastu letakkan banner contest nie kat sidebar tau...
6) dah complete semua tu... boleh la tinggalkan jejak korang bserta ngan link kat comment di entry nie.
7) sila antarkan penyertaan korang sblm 11.59 pm 26 Nov 2010...lepas dr tu... nnti join contest lain lak ek.. heheheh
8) last but not least... tag la 3 org kawan korang.
KAK NUR, KAK YONG & MOMMA MIA

Thursday, November 18, 2010

PREGNANCY MOMENT CONTEST-> 22/11/10

I'm so excited to join this PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/09 because it somehow reminds me so much on the great moments that I treasure the most while I'm pregnant for Baby SN.



T&C to join this contest:
1) be a follower to these blogs
http://only4contest.blogspot.com/
http://idakhaileesha.blogspot.com/


2)
link these blog in your bloglist
http://mybabystuff2letgo.blogspot.com/
http://only4contest.blogspot.com/
http://idakhaileesha.blogspot.com/


3)
copy entry n banner kt atas tu kt blog u all,

4) letak tajuk
PREGNANCY MOMENT CONTEST -> 22/11/10

5) letak
gambar u all tgh pregnant (xde had, bebas, tp jgn la byk sgt)


~~ Yang ni gambar
minggu ke 24, shooting kat tepi pantai. Time ni dress ni muat2 je dengan saiz perut yang boyot tu .hah

[DSCF1780.JPG]
(minggu ke 24)


~~ Yang ni pulak gambar time jalan2 kat Karatsu masa minggu ke 25. Perut tak berapa besar lagi dan badan pun taklah rasa berat sangat nak di bawak. Masih boleh berjalan2 sepanjang hari without complaining...cuma komplen lapar jer lah, jelir biasalah mak2 buyung kan laparr je manjang.

[DSCN4990.JPG]
(minggu ke 25)


~~ Gambar sesama boyot dengan arca patung ni pulak ambil time jalan2 kat Nagasaki. Trip 2 hari dengan famili2 lain dengan keadaan perut agak membulat pada minggu ke 28 angkatkening.

http://i122.photobucket.com/albums/o262/dasar_chomeyl/DSC_0318.jpg
(
minggu ke 28)


Gambar kat bawah ni pulak time gi BBQ kat Pantai Keya peace pada minggu ke 31. Masa ni dah mula rasa lenguh2 badan bila duduk lama2 sangat.

(minggu ke 31)


Gambar posing sengal kat bawah ni pulak sengaja di ambil untuk tulis entry : fight with hubby . Masa ni minggu ke 33 di mana t-shirt sendiri memang tak muat untuk di pakai dah sengihnampakgigi tapi redah gak pakai semata2 nak tulis entry yang ini.

(minggu ke 33)


Gambar dengan gajah berdiri ni pulak time jalan2 kat Uminonakamichi Park pada minggu ke 33. Berjalan sakan masa ni agak2 lebih 10km kot, tu yang senang nak beranak tuh hehehehe gatai.

(minggu ke 33)


Gambar terakhir yang menjadi pertaruhan ialah gambar sewaktu Family Day untuk warga Malaysia di Fukuoka. Masa ni I tengah sarat mengandung pada minggu ke 37. Semua orang bagi macam2 tips untuk I time ni sebab takut I terbersalin kat tepi pantai time BBQ tu kot ihikhik ngeh3x.

(minggu ke 37)


6) buat skit summary cterkan pengalaman u all dr 1st dpt tau pregnant n smpai la deliver baby (xde had perkataan, bebas, tp jgn jd buku cerita/novel dah la)

** you can read the complete story on my previous experience while I'm pregnant for baby SN --> pregnancy and me (click HERE) **

** for the story during the delivery moment, kindly read
The Journey of Giving Birth to baby SN (click HERE) **

~~ Perasaan semasa mengandungkan baby SN amat2lah excited memandangkan first pregnacny, nak2 lagi bunting pelamin plak tu kan hehehhe. Di tambah lagi, sepanjang mengandungkan baby SN lah, I dapat banyak tips berguna dari mom bloggers yang lain dan jugak secara tak lansung menambah kenalan
kenyit. Tak lupa jugak, melalu pengalaman mengandungkan & melahirkan baby SN ni lah, I dapat join banyak contest ihikhik muahhahahahah I likeeeeee!. ~~



7) tag 3 org kawan utk same2 join contest ni ~~ Aleyn, Momma Mia, Ummi Salsabila ~~

8) send blog address u all ke emel idaman3s@yahoo.com

9) jgn lupe emel skali
nama, address n no.hp utk urusan memilih pemenang... nk send kt sms pun bleh, 0178252466

CLOSING DATE :
--> 22/11/10 <--

Kasut Tumit Tinggi 1st GA

Jom ramai2 kita pakat join 1st giveaway kasut tumit tinggi



Syarat2nya senang je :-

1- buat entry pasal giveaway ni..letak skali banner kat atas ni!!
2- tinggal kan link entry tu kat komen contest ni
3-kalo nak tag sesape pun boleh..tanak pun takpe...nak follow leena pun boleh..tanak pun takpe.


hadiah lumayan kot..berdasarkan undian bertuah...uhuhu..
tarikh tutup: 24 november 2010...ehehe...(tarikh special au..)

Tuesday, November 9, 2010

Good Night & Sweet Dreams Contest

Bersempena dengan buzzdaynya, Mummy Ayu telah menganjurkan Good Night & Sweet Dreams Contest

Letakkan sekeping gambar anak/ anak sedara/ anak jiran dll yang sewaktu dengannya berpakaian tidur....(pyjamas).


Nama : Baby SN
Umur: 1 thn 5bln

Pyjamas ni hadiah dari kawan mommy untuk baby SN. Dia suka pakai pyjamas ni dah ada stokin sekali dengan seluar, so sangat sesuai di pakai dalam cuaca sejuk kat sini.

contest ni bermula 21 okt 2010 hingga 10 nov 2010

BANTAL PANAS GA

"Siapa nak HADIAH PERCUMA????"

BERMULA PADA 10.10.2010, BLOG BANTAL PANAS AKAN MEMBERIKAN BANTAL PANAS EDISI TERHAD PERCUMA BERNILAI RM65.00 KEPADA SESIAPA YANG MELAWAT BLOG BLOG BANTAL PANAS.


SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:

1. Daftar sebagai follower blog ini.

2. Buat satu entry berkenaan giveaway ni (WAJIB tapi ikut kreativiti korang la)

3. letakkan banner di entry dan di sidebar serta dilinkkan ke entry ini

4. Masukkan URL blog ini ke dalam bloglist you all

5. Dah siap semua, sila tinggalkan follower id dan URL entry you all kat kotak komen

(tarikh tutup 10.11.2010)



Nak hadiah ni? Jom ramai2 join.

Monday, November 8, 2010

1st Year Give Away Qistina

Jom ramai2 pakat join this GA iaitu 1st Year Give Away Qistina


Syarat-syarat :

* Terbuka kepada semua yang mempunyai blog
* Add blog My New Life dan Ummie Qistina ConWay di bloglist/blogroll blog kalian dan pastikan ada link back.
* Wajib menjadi follower kedua-dua blog My New Life dan Ummie Qistina ConWay.
* Buat satu entry di blog anda GA ini dan hanya tajuk 1st Year Give Away Qistina
* Letakkan banner GA di entry dan sidebar blog anda dan pastikan ada link back ke entry ini. (Penyertaan terbatal sekiranya tiada link back)
* Tag 2 rakan anda untuk join GA ini. --> Kak Yong, Ummi Salsabila

* GA bermula 09 Oktober - 9.November.2010

Friday, November 5, 2010

1st GA dr NUSHA.


JOM JOIN ramai2 1st GA dari NUSHA.

Untuk info , klik kat banner contest.

I was tagged by Momma Mia; so I pulak nak tag Kak Yong + Kak Nur + Shira Ash Anas


Tuesday, November 2, 2010

Giveaway #14: The Pat-a-Cake-Baby Wet Bag [Stylish Mum’s Essentials #2]

I have a confession to make!.

The confession is --> I never ever had a Wet Bag!

Can you believe that?. I've been a mother to a really adorable boy for almost 1 year 5 months and yet I never ever get myself a wet bag to store my baby's used diapers. How pathetic is that?. I know..it's sooooooooo pathetic right.

After reading MieVee @ MummysReviews.com entry about The Pat-a-Cake Wet Bag; I feel even more pathetic of myself if I didn't try my luck to join this GA in order to stand a chance to grab this stunning and stylish wet bag for myself errr..I mean for my baby as well.

The Pat-a-Cake Baby Wet Bag

These are the main features of the wet bag:

  • Outer layer: Made of printed cotton fabric
  • Inner layer: Made of waterproof ProCare fabric
  • Loop handle: Yes, with snap button
  • Dimensions: (Large) About 14.5″ x 14.5″
  • Capacity: 4 to 6 cloth diapers (Actual test: up to 8 cloth diapers)
  • Country of origin: Made in the U.S.A.

The wet bags are available in 2 sizes (small or large), and a range of lovely designer prints.

The Pat-a-Cake Baby Wet Bag (Handle and Inside)


If any of you that are reading this entry haven't get yourself a wet bag; perhaps you should also join this GA by clicking HERE!.



Giveaway #13: The Pat-a-Cake Baby Blanket [Stylish Mum’s Essentials #1]

I'm drooling after reading the review for The Pat-a-Cake Baby Blanket in the blog: Mummy’s Reviews™. This blanket is one of a stylish baby products handmade by Spinkie.

The Pat-a-Cake Baby Blanket

These are the main features of the blanket:

  • Upper layer: Made of 100% cotton, printed, quilting fabric
  • Lower layer: Made of minky-dot fabric
  • Dimensions: About 30″ x 23″
  • Country of origin: Made in the U.S.A.

The blankets are available in a range of lovely designer prints.

Wanna grab one too? Go check it out HERE!.

ibuayahdamia vacation with kids Giveaway

I'm joining this ibuayahdamia vacation with kids Giveaway.



Untuk tengok Syarat-syarat; klik SINI


Contest bermula 1/11/2010 dan Tamat pada 7/11/2010 (11:59PM)


DISCLAIMER